FR  |  NL  |  EN
23 August 2018 > 23 December 2018 Partner events

Discover the exceptional teas of Asbl Les Feuilles Vertes

Pikowines heeft de mogelijkheid om u een onvergelijkelijke selectie Chinese theeën te laten ontdekken, die het resultaat zijn van duurzame landbouw. Het is het werk van twee gepassioneerde mensen, Sanmao en Liping, makers van de Asbl Les Feuilles Vertes.

Kom en ervaar de aroma's en smaken van groene, witte, gele, blauwgroene en rode thee (ook 'zwart' genoemd), die van intense donkere thee of Pu'er.

Sanmao en Liping garanderen de traceerbaarheid van elke oogst: van het terroir in naam van de producent tot de tuinen, hun hoogte en tot het type theeplant (de cultivar). Alle theeplanten in de wereld behoren tot dezelfde familie, maar ze worden afgewezen in "cultivars" - zoals de wijnen zijn druivensoorten heeft - die elk hun kenmerken en kwaliteiten hebben.

Poëzie staat in de catalogus:

Yun Wu (groene thee) komt van "een tuin ... omringd door bossen, wolken en nevels"; Huang Xiao Cha (gele thee) onthult "geuren van ontbijtgranen en honing"; Lao Guan Yin (blauwgroene thee) groeit in "een waar paradijs voor theeboomen". En de Gong Ting Pu'er (donkere thee), zijn naam betekent "het hof of paleis van de keizer" ...

Theegerechten zijn een kunst!

Zijn ze weinig of volledig geoxideerd (zoals rode thee)? Zijn ze gefermenteerd zoals de Huang Xiao Cha volgens het traditionele proces van smoren (Menhaung) in een bamboepapier? Zijn ze na-geoxideerd en na-gefermenteerd zoals de donkere thee van zeer hoge kwaliteit Gong Ting Pu'er of Xi Ding Sheng Pu?

Net als wijnen zijn donkere theesoorten, vooral die met langzame post-fermentatie, opnieuw een levend product, in staat tot evolutie en verbetering in de loop van de tijd.

Om u te overtuigen, zullen Pikowines dit jaar een introductie geven in de wereld van thee, in de aanwezigheid van Sanmao en Liping.

 

 

Asbl Les Feuilles vertes

http://www.lesfeuillesvertes.com

https://www.facebook.com/LesFeuillesVertes/

Back to events listing